Vceliweb.cz
AktualityZdravotní komiseO spolkuPublikaceArchivVčelyKontakty
Vítejte na stránkách
královéhradeckých včelařů
Český svaz včelařů, z.s.,
základní organizace Hradec Králové

Dopis předsedy členům královéhradeckého spolku včelařů 2024



Vážené včelařky a včelaři,
rád bych se s Vámi podělil o některé informace ze zasedání výboru spolku dne 8. 1. 2024.


  1. Na našich webových stránkách (www.vceliweb.cz) jsme pro všechny včelaře zveřejnili informace týkající se sběru a odevzdání měli. Věřím, že jste všichni měl určenou na vyšetření moru včelího plodu a vyšetření roztočů odevzdali. Při sběru měli v roce 2023 velký počet našich včelařů měl neodevzdalo. Toto bylo oprávněně kritizováno našimi členy spolku na členské schůzi. Výbor se na svém zasedání dne 8. 1. 2024 po podrobném projednání a diskusi rozhodl, že v letošním roce po příjmu protokolů z SVS Hradec Králové a přijetí elektronických protokolů od včelařů, kteří zadali vyšetření u jiné SVS, zjistí, kdo z včelařů, kteří mají umístěná včelstva na území v působnosti ZO ČSV Hradec Králové, neodevzdal měl k vyšetření, předá jejich seznam patřičné SVS k zahájení správního řízení.
    Rozbor důvodů neodevzdání měli v roce 2023 bude všem zaslán samostatným dokumentem a diskuse k němu bude možná na výroční schůzi ZO ČSV HK dne 23. 3. 2024.


  2. Letos bude první schůze spolku výroční a s odbornou přednáškou př. Kalendy ze Zlína a je naplánována na den 23. 3. 2024 (sobota). Na této schůzi budete seznámeni s výsledky vyšetření měli na mor včelího plodu a počtu roztočů. Výdej léčiva včelařům, kteří musí svá včelstva přeléčit při zvýšeném počtu roztočů ve vzorcích měli, bude provedeno samostatně před výroční členskou schůzí.
    Druhou členskou schůzi plánujeme na podzim letošního roku v období říjen-listopad, jednáme s lektorem přednášky, jakmile bude znám termín, tak Vám jej sdělíme.


  3. V loňském roce jsme na pokyn Svazu zjišťovali, kdo chce časopis Včelařství v roce 2024 dostávat poštou v papírové podobě (bylo Vás asi 100), ostatní by měli možnost číst si v časopise v elektronické podobě. Časopis přesto nadále dostávají všichni v tištěné podobě. Dotazem na Svaz mně bylo sděleno, že ještě v roce 2024 vše zůstává při starém. Jestli si budou včelaři tištěný časopis objednávat a sami platit, to bude předmětem jednání Republikového výboru letos a informace Vám sdělíme.


  4. V rámci dotace 1.D jste na základě žádosti od Ministerstva zemědělství obdrželi dotaci 76,- Kč na včelstvo.


  5. Náš spolek má již rok aktivovanou datovou stránku a elektronický podpis a tím máme splněnou výše uvedenou povinnost dvojího ověřeného podpisu. Datová schránka a elektronický podpis je určen pro komunikaci se státní správou.


  6. V návrhu plánu práce je zahrnuta akce Městských lesů Hradec Králové „Den s myslivci“, které se opakovaně jako spolek účastníme. Uskuteční se v kempu Stříbrný rybník dne 12. 10. 2024 (sobota).
    Podívejte se na stránky Městské lesy Hradec Králové - zde, ZO ČSV Hradec Králové - zde.
    Včelaři, kteří by měli zájem se této akce organizačně zúčastnit a případně prodávat veřejnosti svůj med, přihlaste se na adresu zohradeckralove@vcelarstvi.cz.


  7. Výbor ZO ČSV Hradec Králové by potřeboval posílit Zdravotní komisi o dalšího člena této komise. Převážně se jedná o pomoc při hromadném sběru měli a výdeji léčiva, nejedná se o práci důvěrníka.


  8. V příloze tohoto dopisu Vám zasílám koncept návrhu plánu práce našeho královéhradeckého spolku na rok 2024. Tento bude předmětem projednání na zmíněné plánované výroční členské schůzi dne 23. 3. 2024. (dopisem se myslí e-mail rozeslaný 6. 3. 2024 všem členům včetně přílohy návrhu plánu práce na rok 2024. Tento návrh je pouze pracovní, zde ho nepřikládáme)



Těším se na setkání s Vámi.
Za výbor ZO Hradec Králové Ing. Radim Kupka, předseda spolku
(Vloženo 29. 2. 2024)




S D Í L E T   N A :

Kontakty


Český svaz včelařů, z. s., základní organizace Hradec Králové
Na Obci 460
503 02 Předměřice nad Labem
Telefon: 776 100 321
E-mail: zohradeckralove@vcelarstvi.cz
IČ: 64809561
Číslo účtu: 157 791 752/0300

Ing. Radim Kupka
Předseda
776 100 321, zohradeckralove@vcelarstvi.cz

Petr Burián
Jednatel
603 225 893, zohradeckralove@vcelarstvi.cz


Další kontakty >
Kontaktujte nás:







Odeslat